Betrouwbaar en betaalbaar GPS-systeem

Agri-GPS

Agri-GPS, stuurautomaat.

Componenten GPS systeem, eenvoudig ontwerp

  • Gps ontvanger geplaatst op dak van cabine
  • Bestaand tractorstuur wordt gedemonteerd en vervangen door een nieuw stuur met geïntegreerde elektrische motor. Motor is bovendien erg stil, is niet te horen tijdens werking.
  • Op voorwiel wordt een hoeksensor voorzien. Deze sensor meet continu de actuele stuurhoek van de voorwielen waardoor de precisie van het systeem verhoogt.
  • Groot aanraakscherm om systeem te bedienen.
 

AB begeleidingslijnen

Afhankelijk van het perceel kan de bestuurder de keuze maken tussen rechte of gebogen AB-lijnen.

 
Gps systeem voor meerdere voertuigen - agri-gps.be

GPS verplaatsbaar op meerdere voertuigen

Indien gewenst kunnen ook nog extra tractoren worden voorbereid op gps besturing. Kabels en benodigdheden worden dubbel voorzien. Bij gevolg gaat verplaatsten van gps van tractor 1 naar 2 snel. Na wisselen gewoon op scherm keuze maken type tractor en alle instellingen worden automatisch geladen.

 
nauwkeurigheid - agri-gps.be

2,5cm nauwkeurigheid

Precisie van systeem bedraagt 2,5cm. Deze hoge precisie wordt behaald d.m.v. rtk gps signaal met correctiebron. Belangrijke opmerking: Landbouwers in Vlaanderen hebben geen abonnement / huurgeld van tel voor gebruik van de sveaverken gps. Er wordt gebruik gemaakt van gratis signaal van FLEPOS. Kosten voor gps systeem zijn dus enkel gsm-simkaartje te plaatsen in de gps om 4G internet te voorzien.

 
Terreincompensatie - Agri-gps.be

Terreincompensatie

Twee hygroscopen zijn ingebouwd in het systeem. Eén in het langs vlak, één in het dwarsvlak.
Op die manier worden fouten omwille van hellingen / oneffenheden vermeden.

 
Online ondersteuning en OTA - agri-gps.be

Online hulp

  • Bij aanschaf van de gps wordt ook toegang verleend tot de service website. Op deze pagina wordt de werking nog eens stap voor stap uitgelegd, aangevuld met oplossingen voor eenvoudige storingen.
  • Bovendien zijn ook regelmatig updates/verbeteringen van het systeem voorhanden. Deze kunnen worden opgeladen in de gps.
 

Farm management systeem

Erg handige tool. Wenst u reeds de grenzen van uw perceel via uw computer in te geven? Of AB-werklijnen aan te maken? Dit kan via het farm management systeem. Ales kan van thuis uit worden voorbereid. Automatisch wordt alles naar de gps gestuurd. De bestuurder hoeft in tractor enkel maar deze voorgemaakte taken te volgen. Ook handig als u het perceel in meerdere deelpercelen wil onderverdelen, instellen afstand tot beek,…

 

Automatisch keren op kopakker (uitbreiding)

Deze bijkomende software zorgt ervoor dat u enkel uw machine dient te laten heffen / zakken. Sturen wordt continu door gps gedaan.
Dus concreet: In het veld volgt de gps een rechte ab-lijn. Als tractor vervolgens op de kopakker komt, zal het een 2-tal werkgangen overlaten en automatisch naar werkgang 3 sturen, daar volgt de tractor dan opnieuw rechte ab-lijn enz.

 

Uitbreidingen

Wifi camera

Meerdere wifi-camera’s kunnen op het gps scherm worden vertoond. Voordeel wifi-camera: enkel 12V spanning moet worden voorzien, communicatie met scherm is draadloos.

 

Afstandsbediening

Voor extra gebruikerscomfort wordt in de armleuning van de tractor een afstandsbediening geplaatst. Zo kan sneller en meer ergonomisch worden gewerkt.

 
Scroll naar boven